Prijsconcurrent.nl ...
Altijd scherp geprijsd!
Uitstekende service
1500+ producten
Snelle levering!

6 meest gemaakte fouten bij beveiligingscamera’s

In de praktijk blijkt dat bij vrijwel elke Nederlandse ondernemer een bewakingssysteem aanwezig is, maar dat deze systemen vaak onbruikbare beelden opleveren. Dit is natuurlijk zonde. Om de kans op het oppakken van criminelen te vergroten, hebben we een lijst samengesteld met de meest voorkomende fouten bij het aanschaffen en installeren van een beveiligingscameraset.

1. Kies voor kwaliteit

Het is een veelvoorkomend probleem: opsporingsprogramma’s tonen vaak beelden van zeer lage kwaliteit, waardoor herkenning bijna onmogelijk is. Zelfs grote bedrijven worden hierdoor getroffen. De kwaliteit van de beelden, gemeten in megapixels of TV-lijnen, is van cruciaal belang. Daarom wordt aanbevolen om IP-camera’s te gebruiken met minimaal 2 megapixels en het vermijden van verouderde analoge camera’s.

2. Slecht nachtzicht

Gezien het feit dat een aanzienlijk deel van de inbraken plaatsvindt onder de dekking van schemer of duisternis, is een sterke infraroodfunctie essentieel voor camera systeem. Zonder goed nachtzicht zijn camera’s ‘s nachts bijna nutteloos.

3. Verkeerde plek van de camera

Nadat de juiste camera is gekozen, is het essentieel dat deze correct wordt geïnstalleerd. Dit betreft niet alleen de technische aspecten, maar vooral ook de locatie. Neem voldoende tijd om goed na te denken over waar de camera geplaatst moet worden voordat je begint met de installatie.

4. Te hoog monteren

Een veelvoorkomende fout is om de camera te hoog te monteren. De optimale hoogte voor het herkennen van objecten en personen is 1,70 meter. Voor buitengebruik wordt geadviseerd om de camera op een hoogte te plaatsen die niet gemakkelijk vatbaar is voor vandalisme. Zorg ervoor dat de camera nooit hoger dan 3 meter boven de grond wordt geplaatst.

5. Montage achter glas

Standaard beveiligingscamera’s zijn niet ontworpen om door glas te filmen. Als een beveiliging set achter glas wordt gemonteerd, kan dit resulteren in het vastleggen van zowel het beeld als de reflectie van het infraroodlicht in het glas. Dit leidt tot een onscherp beeld dat niet bruikbaar is.

6. Tegen het licht in monteren

Het monteren van een beveiligingscamera tegen het zonlicht in kan met standaard beveiligingscamera’s leiden tot een onscherp beeld. Bijvoorbeeld, als een beveiligingscamera in de schaduw van een carport wordt geplaatst en naar de kant van de zon wordt gericht, kan dit resulteren in een witte vlek op het bewakingsbeeld.

X