Prijsconcurrent.nl ...
Altijd scherp geprijsd!
Uitstekende service
1500+ producten
Snelle levering!

Sport en vrije tijd

Sporten

Meer sporten en bewegen is cruciaal als je op een gezonde en aangename manier wilt afvallen. Een veel gestelde vraag door mensen die willen afvallen, is welk type training het meest effectief is: cardio of kracht Met cardio verbrand je veel calorieën, waardoor deze oefeningen een uitstekende manier zijn om een calorietekort te creëren. Dat komt doordat het sporten je metabolisme (de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt) verhoogt en daarnaast je spiermassa vergroot waardoor er meer vet wordt verbrand. Afvallen is een kwestie van beter eten en meer sporten. Gezond afvallen doe je door minder en gezonder te eten en meer te bewegen. Samengestelde oefeningen zijn daarnaast goed voor je coördinatie en helpen je om ook in het dagelijks leven beter te bewegen.Voor dat laatste hoef je echt niet elke dag naar de sportschool: veel effectieve oefeningen om af te vallen kun je namelijk gewoon thuis doen. Combineer oefeningen om af te vallen in effectieve workout voor thuis. Sterker nog, na ongeveer een halfuur sporten komt er in je lichaam een stofje vrij waardoor je je gelukkig gaat voelen. Wie regelmatig sport verhoogt zijn stofwisseling Dit komt doordat een fit lichaam meer calorieën verbruikt in dan een lichaam dat niet in vorm is. Regelmatig sporten kan je helpen om het ouder worden van je lichaam te vertragen. Hieronder zie je een aantal voordelen van sporten:

➤ Goed voor je hersenen en geheugen ➤ Minder stress ➤ Sterke botten ➤ Een gezond hart ➤ Positief effect op de spijsvertering ➤ Goede lichaamshouding Meer energie

 

Survivallen

Het gaat om meerdaagse trektochten door de wildernis waarbij je moet weten te overleven in de natuur en alleen een backpack bij je hebt. Ook als het gaat om vuur is het handig te bedenken in wat voor gebied je gaat survivallen. Als je het echte survivallen wilt meemaken, dan zul je moeten leren hoe je zelf in de natuur aan water kunt komen. Wanneer je voedsel wilt vinden in de natuur, en over het algemeen wilt overleven in de natuur, is een basiskennis onmisbaar. Omdat je bij survivallen meestal een aantal dagen of langer op pad gaat, is het eerste waar je aan moet denken hoe je jezelf warm houdt tijdens de nacht. Outdoor survivallen is dus alles behalve een makkelijke sport en gevaarlijke situaties kunnen voorkomen waarbij je jezelf veilig moet houden. Het is daarom slim voordat je daadwerkelijk gaat survivallen, thuis even te oefenen hoe je vuur maakt. Je kunt natuurlijk meerdere flessen water in je backpack meezeulen. Denk aan wat voor soort gebied je gaat bezoeken en of het er warm of koud is. Is het er makkelijk een tent op te zetten of zul je beschutting moeten improviseren met de materialen die je voor de hand hebt? Denk ook aan pakken soep of eten in blik, voedsel wat je makkelijk kan opwarmen in één pannetje. Ook astronautenvoedsel is handig, wanneer je door de rest van je eten heen bent. Om water te kunnen koken heb je vuur nodig.  Hoe vaker je op avontuur gaat, des te meer overbodige spullen je weg zult laten uit die grote backpack. De omstandigheden kunnen behoorlijk primitief zijn, zoals bij een bushcraft survival, waarbij je midden in de natuur ‘back to the basics’ gaat.

Kamperen

Kamperen gaat vaak gepaard met andere buitenactiviteiten, zoals fietsen , wandelen , vissen of zwemmen. Nationale parken en andere natuurlijke bezienswaardigheden zijn populaire trefpunten voor kampeerders. Kamperen gebeurt het meest op speciaal daarvoor ingerichte kampeerterreinen of campings. Kamperen is een vorm van open lucht recreatie waarbij men in een tent , caravan , camper , tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft. Dit is meestal één of meerdere nachten. Dan is het een goed idee om eens in België , Duitsland of Luxemburg naar een camping te zoeken waar je de vakantie door kunt brengen. Kamperen op een camping met comfortplaatsen. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet meer midden in de nacht naar het sanitairgebouw en wordt vooral kamperen met kinderen nog prettiger! Als je gaat kamperen met baby maar ook als je gaat kamperen met een peuter heb je helaas wat meer kampeerspullen nodig dan zonder kinderen. Door de opkomst van goed geïsoleerde caravans en campers is het goed mogelijk om in de winter op kampeer-vakantie te gaan, al of niet in combinatie met wintersporten. Ook wordt winter gekampeerd in relatief luxe tenten. Langs vooral de kust en nabij andere toeristische trekpleisters , zoals grote steden, zijn campings vaak grootschalig. Kamperen is als recreatieve activiteit eind negentiende eeuw ontstaan in Engeland Welgestelde lieden die fietstochten maakten overnachten soms in bij hotels opgeslagen tenten. Kamperen kan een grote groep activiteiten omvatten, variërend van survivaltochten waarbij de deelnemers zeer weinig bagage bij zich hebben, tot het verblijven in accommodaties met elektriciteit , gas en stromend water.

X