Prijsconcurrent.nl ...
Altijd scherp geprijsd!
Uitstekende service
1500+ producten
Snelle levering!

Huisdieren

Huisdieren

Oorspronkelijk werden huisdieren voornamelijk gehouden vanwege hun nuttige functie, als vee, maar ook bijvoorbeeld als waakdier ( waakhond ), of om ongedierte te verjagen, zoals bij een kat tegen de muizen Tegenwoordig worden veel huisdieren ook om andere redenen gehouden, als gezelschapsdier en soms om wedstrijdsport mee te bedrijven. We willen goed zijn voor onze huisdieren, maar staan er niet altijd bij stil wat er nodig is om een huisdier gelukkig te houden. In onze shop vind je alles voor de juiste verzorging van jouw hond, kat, vissen, aquarium en vogel. Met een uitgebreid assortiment voeding, verzorgingsproducten en alles voor de gezondheid van jouw huisdier, ben je bij ons aan het juiste adres.

Verdiep je in het ras

Voor veel huisdieren, zoals konijnen, knaagdieren en verschillende soorten vogels en vissen, kunt u in een goede dierenspeciaalzaak terecht. Voordat u een huisdier koopt, is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over hoe u voor het dier moet zorgen. Het is belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u ook voor onverwachte uitgaven kunt komen te staan, bijvoorbeeld als uw dier ziek is en naar de dierenarts moet. Op de kosten willen besparen door bijvoorbeeld een goedkoop pupje te kopen via internet in plaats van een dure via een rasvereniging kan in sommige gevallen duurkoop blijken, wanneer u later geld kwijt bent aan dierenarts of gedragstherapeut. U moet er bijvoorbeeld tijd en geld in steken om het dier goed te kunnen verzorgen, en soms moet u er dingen voor laten. Elke huisdiereneigenaar loopt eindelijk wel eens tegen dat punt aan dat er onverwachte kosten gemaakt worden. Het is natuurlijk niet verplicht, maar het is in veel gevallen wel aan te raden om een huisdierenverzekering te nemen.

Informatie huisdier

➤ Honden: Honden communiceren met mensen via blaffen en grommen. Grommen komt in het wild ook voor bij wilde dieren, vooral bij andere hond achtigen, zoals wolven en vossen Dit systeem is bedoeld om zichzelf te beschermen tegen (mogelijke) gevaren en situaties die dreigend overkomen. Daarbij speelt dat honden met korte inspiraties rond 300 keer per minuut kunnen ademen, zodat er steeds nieuwe aanvoer van verse lucht is met een grotere turbulentie , waardoor geurstoffen gemakkelijker met het reukepitheel in contact kunnen komen. De reukzin van honden is veel beter ontwikkeld dan bij de mens. Met hondenspeelgoed kunt u uw trouwe viervoeter veel plezier doen. Verwen uw hond en trakteer hem op het beste hondenspeelgoed.

➤ Katten: Schep elke dag de drolletjes uit de kattenbak als u uw kat zindelijk wilt houden en maak regelmatig de gehele kattenbak leeg, daarna goed huishoudelijk schoonmaken en met nieuw grit weer vullen. Om de uitwerpselen (drolletjes en plasjes als u klont vormend grit gebruikt) uit de kattenbak te scheppen heeft u een kattenbakschepje nodig. Honden en katten kunnen net als de mens toch wat lichamelijke problemen krijgen. Katten zijn zelfstandige huisdieren, maar ze hebben wel zorg en aandacht nodig om gezond te blijven. Voor een kat mag de krabpaal zeker niet ontbreken, zodat je kat de nagels altijd goed scherp kan houden. Naast lekkere en gezonde brokjes en snacks, vind je in onze online dierenwinkel het leukste en meest uitdagende speelgoed, zachte manden en dekens, voer- en drinkbakken en alles voor de gezondheid en verzorging van jouw kat.

➤ Vissen: Omdat je een groot aantal soorten in gewoon leidingwater kan houden, worden zoetwatervissen vaak als ‘gemakkelijke’ vissen bestempeld. Zoetwatervissen worden het meest gehouden als huisdier. De meeste siervissen zwemmen graag in groepjes door het water. Sommige soorten eten kleinere vissen op, zet dus niet zomaar vissen bij elkaar. Vissen kun je houden in een vijver , in een aquarium of in een kom.
Wil je vissen aanschaffen, zorg dan ook dat je goed op de hoogte bent van hoe vissen zich gedragen en wat zij nodig hebben.

➤ Knaagdieren: Ze behoren tot de orde van haas achtigen (Lagomorpha), hoewel ze wel vrij nauw aan de knaagdieren verwant zijn. Merk op dat konijnen en hazen niet tot de orde van knaagdieren behoren. Er zijn verschillende indelingen waarin de knaagdieren kunnen worden onderverdeeld. Een prachtig knaagdierenverblijf heeft een strakke uitstraling voor in de woonkamer én biedt een fijne thuisbasis voor jouw hamster of ander klein knaagdier. Houdt bij het kopen van een kooi of glazen bak voor 2 á 3 gerbils rekening met een oppervlakte van minimaal 40×60. Het zijn drukke, beweeglijke dieren, die wel tam kunnen worden maar niet zullen blijven zitten voor een aai of een knuffel.

➤ Vogels: Sommige kanarie soorten leven bij voorkeur binnen, maar de meeste kanaries kunnen zowel in een ruime kooi in de woonkamer als in een volière of broedkooi gehouden worden. Kanaries zijn gemakkelijk te houden vogels, die prima samen gehouden kunnen worden met andere zang vogelsoorten. Kanaries zijn zangvogels die zowel in de huiskamer als in een volière gehouden kunnen worden. Kanaries zijn sociale vogels, dus het is het beste hen met meerdere vogels tegelijk te houden. Wie vogels als huisdier wil houden, kan kiezen voor vogels die op het erf, in een wei of in en rond een vijver leven, voor vogels in een buiten volière of voor vogels die men in huis kan houden.

X