Prijsconcurrent.nl ...
Altijd scherp geprijsd!
Uitstekende service
1500+ producten
Snelle levering!

Tuin & klussen

Tuinonderhoud

Het bemesten van uw tuin of gazon zorgt voor meer voedingsstoffen in de bodem, waardoor planten, bomen, struiken en gras beter zullen groeien. Als je het hele jaar door wilt genieten van een mooie tuin is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Om bomen, planten en struiken gezond te houden en niet je tuin te laten overwoekeren, is snoeien een noodzakelijke klus. Onkruid tussen tegels of planten maken het aangezicht van je tuin er vaak niet mooier op. Om je tuin in optimale conditie te houden, kan je het beste jouw tuin twee tot vier keer per jaar onderhouden. Een van de meest simpele en belangrijke vormen van tuinonderhoud is bewatering van tuin en planten. Gras, bloemen en planten hebben een bepaalde hoeveelheid water nodig om te groeien. Zeker in de zomer redden veel planten het niet zonder extra bewatering. Ook een gazon kan op de heetste dagen wat extra water gebruiken. Hoe je jouw tuin bewatert, hangt af van wat voor planten er in staan en hoeveel water die nodig hebben. Een gieter biedt uitkomst wanneer het om enkele bloemen en planten in perkjes gaat. Voor bomen, struiken en grotere aantallen planten heb je al gauw een tuinslang nodig.

Voorjaar: In het voorjaar leg je de basis voor de rest van het jaar. Ruim eerst de tekenen van het najaar op: verwijder bladeren, haal dode planten weg en maak de vijver schoon. Vervolgens verwijder je onkruid van het gazon en bemest je de tuin. Haal dode zijtakken van planten en struiken en geef het terras een poetsbeurt.

➤ Zomer: Als de zomer is aangebroken, is het zaak om het tuinonderhoud bij te houden. Zorg dat hagen en struiken gesnoeid zijn. Knip plantenborders terug en snoei rozen. Vergeet ook niet om alles in de zomer te bemesten en te sproeien. Verwijder kroos uit de vijver met een schepnet. Afhankelijk van de droogte is het aan te raden om je gazon 1 tot 2 keer per week te grasmaaien.

Najaar: De herfst is gekomen, de dagen worden korter en kouder. Wat doe je in het najaar aan tuinonderhoud? Het najaar is de juiste tijd om planten en struiken te verplanten, want de grond is vochtig door neerslag en is nog warm van de zomer. Ga heggen snoeien en verzorg het gazon: verwijder bladeren van het gazon en maai het gras voor het laatst in november.

➤ Winter: In de winter zijn er wel degelijk klusjes aan tuinonderhoud die je kunt doen. Denk aan onkruid weghalen, bomen snoeien en de vijver klaarmaken voor eventuele vorst. Bovendien is de winter hét seizoen om voorjaarsbollen te planten en voeding op te hangen voor vogeltjes. Tot slot kun je bladruimen, hardhout verzamelen voor de openhaard en je tuingereedschap onderhouden.

Tuin inrichten

Ben je op zoek naar tuinmeubelen? Of is je oude tuinmeubel aan vervanging toe en wil je compleet wat nieuws? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. En om je tuin helemaal compleet te maken, bieden wij ook een groot assortiment aan vuurtafels, vuurschalen of vuurkorven. Zo kun je op een wat koudere avond nog lang genieten van de warmte en het licht dat het vuur je geeft, terwijl jij ontspant in een heerlijke comfortabele stoel.  Vaak kun je parasols in verschillende kleuren vinden dus let er wel op dat de kleur van de parasol bij de rest van je tuinmeubels past. Je tuinmeubels geven sfeer aan je tuin.

X