Altijd scherp geprijsd!
Uitstekende service
1500+ producten
Snelle levering!

Cadeaus

Wat voor cadeau moet ik geven?

Een origineel cadeau en leuke cadeautips zal je hier gegarandeerd vinden. Van handige gadgets tot leuke hebbedingen, hier vind je altijd nieuwe en leuke producten en accessoires. Hoe origineler het cadeau idee, des te beter de cadeaus en gadgets worden, en hoe meer plezier je van je cadeau zal hebben. Maar pas op, het kan zijn dat onze leuke en originele cadeautjes en gadgets je zo bevallen dat je meteen eentje koopt voor jezelf. Voor iedere gelegenheid hebben we originele cadeaus. Denk maar aan de decembermaand, waarin we elkaar sinterklaascadeaus en kerstcadeaus geven. Verjaardagen zijn er het hele jaar door, maar we geven ook op andere momenten cadeaus.

Cadeau kiezen

Een cadeau kiezen is niet altijd makkelijk. Het internet afstruinen, winkel in, winkel uit… Het zoeken van precies het juiste cadeau voor die ene persoon kan soms best wel lastig zijn. Zeker als je op zoek bent naar originele cadeaus. Om het je gemakkelijker te maken, hebben we honderden originele cadeau-ideeën voor je verzameld. Originele cadeaus voor hem & haar, voor kinderen en afscheidscadeaus. Of leuke gadgets en accessoires voor in huis. Voor elke gelegenheid vind je bij ons een leuk en passend cadeau. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Let op wat die ander loslaat in gesprekken: Let goed op wat de ander allemaal los laat wanneer je in gesprek met diegene bent. Heel vaak laten zij zelf al weten wat ze leuk vinden om te doen of waar zij waarde aan hechten.
  • Stel jezelf de juiste vragen: Een aantal voorbeelden, waarmee je vast al een aantal onderwerpen te binnen schieten: Waar is diegene nu druk mee bezig en zich in aan het verdiepen (een onderwerp waar een goed boek bij aansluit? Is diegene op zoek naar een huis?), welke passies spelen er een rol in hun leven.
  • Persoonlijk en gepersonaliseerd: Een cadeau geven is leuk, maar het is nog veel leuker als je het persoonlijk maakt. Dit kan heel eenvoudig met een foto van jullie samen met een tekst op de achtergrond of een handgeschreven kaartje.
  • Een zelfgemaakt cadeau: Met een zelfgemaakt cadeau spreek je uit dat je tijd en energie in de ander wilt steken. Je hebt niet alleen de moeite genomen om een passend en origineel cadeau te bedenken, maar je bent nog een stap verder gegaan door zelf (een deel van) het cadeau te maken.
  • Spontaniteit, verras eens iemand: Het licht zenuwachtige gevoel in je buik wanneer je als kind een cadeau krijgt, dat is toch fantastisch?
  • Te veel focussen op de impact van een cadeau: Wanneer de zoektocht naar een cadeau begint, ontstaan er een hoop vragen. Is mijn idee wel origineel genoeg? En wat zal de ander vinden? Het feit dat je er energie instopt en anders durft zijn, zegt al genoeg
  • Het geven vanuit je ego: Geef niet te dure cadeaus of cadeaus die over de top zijn om jezelf te bewijzen of omdat diegene jou ook een duur cadeau gaf.

Hoe belangrijk is geven en wat willen we terug?

Wanneer je een cadeau geeft, dan zou dit een onvoorwaardelijk schenken (moeten) zijn. Een geven waar geen tegenprestatie tegenover staat. Wanneer er wel een tegenprestatie wordt verlangd, is er eigenlijk sprake van handel. Maar ja, als we dan eens heel eerlijk tegen onszelf zijn, dan moeten we misschien vaker dan ons lief is bekennen, dat we helemaal niet zo onvoorwaardelijk geven … Ken je dat? Je geeft iemand een cadeau, laten we zeggen voor kerst. En die ander blijkt helemaal geen bedoeling te hebben om jou ook iets te geven! Au! Of wel iets maar van een heel andere orde van grote. Jij geeft een heel origineel en wellicht duur cadeau waar je veel aandacht aan hebt besteed en de ander geeft jou de oerlelijke vaas die hij vorig jaar van zijn schoonmoeder kreeg. Voel je hem? Er zijn vele verklaringen voor dit fenomeen. We noemden al verwachtingen, ook vertrouwen is een belangrijk onderdeel. Vertrouwen dat jij hebt in jezelf. Daarmee wordt hier bedoeld dat jij je er niet minder om voelt omdat die ander jou blijkbaar niet dezelfde `waarde´ toekent als jij hem.

X