Prijsconcurrent.nl ...
Altijd scherp geprijsd!
Uitstekende service
1500+ producten
Snelle levering!

Kerst & sfeer

Ook zet men vaak een glazen kaarsenhouder met een waxinelichtje neer om het gezellig te maken in de donkere dagen voor Kerstmis. Naast de kerstboom zijn er tal van kerstversieringen, die buitens- en binnenshuis opgehangen kunnen worden zoals een kerststuk of een guirlande op een schouw bij de open haard , langs de voordeur of trap. Dit kan bestaan uit kaarsen of lampjes, kerstballen, hulsttakken et cetera.

Zorg voor een gezellige sfeer!

Met kerstverlichting haal je een warm winterlicht in huis. Het is niet alleen héél fijn om tijd met het gezin door te brengen rondom de kerstboom of aan een mooi versierde kersttafel. Wanneer de dagen korter worden en de winterjassen weer uit de kast mogen, beginnen de kerstkriebels te komen. Niet alleen je kerstboom, maar ook de rest van je interieur kan opgetuigd worden met kerstdecoraties. Voor de ultieme finishing touch kan een piek op de kerstboom niet ontbreken. Hang de slinger in de kunstkerstboom of juist aan de muur ter decoratie. Controleer de kerstverlichting altijd, voordat je deze definitief ophangt. Kies je voor een snoer kerstverlichting en wil je de lichtsterkte kunnen bepalen? Let op hoeveel watt de kerstverlichting gebruikt.

Stukje geschiedenis

Rond de winterwende komt de zon ten noorden van de noordpoolcirkel respectievelijk ten zuiden van de zuidpoolcirkel niet meer boven de horizon. Hoe meer men richting de polen gaat, hoe meer dagen per jaar dit het geval is. De katholieken gaven eerder aan de kerststal, eventueel met groene versieringen, de ereplaats in huis, pas sinds 1982 staat er in het Vaticaan ook een kerstboom. Het kerstfeest wordt in de westers-christelijke wereld en in sommige Kerken van het oosters christendom gevierd op 25 december In die oosterse kerken die de juliaanse kalender gebruiken voor de liturgische kalender (zoals de Russisch-Orthodoxe Kerk en de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk ), wordt het 13 dagen later gevierd.

In Duitsland en Oostenrijk komt niet de Kerstman, maar het Christuskind langs met cadeautjes, dit gebeurt op 24 december. De kerstboom staat symbool voor de geboorte van Jezus. Daarnaast is deze datum ook ontstaan doordat Jezus ook wel ‘het Licht van de Wereld’ werd genoemd, Constantijn I heeft toen besloten dat op deze dag de geboorte van Christus gevierd zou moeten worden.

De piek in de boom staat voor de ster die de Wijzen de weg wees naar de geboorte­plaats van Jezus; soms wordt de piek daarom door een ster vervangen. De kerstboom herinnert de christen volgens Luther aan de boom in het paradijs; de kerstboomballen aan de vruchten waarvan Adam en Eva aten. Over de ouderdom van het gebruik als kerstboom lopen de bronnen zeer uiteen.

X