Altijd scherp geprijsd!
Uitstekende service
1500+ producten
Snelle levering!

Kinderfiets met zijwieltjes | Waar moet ik op letten?

Kinderfiets met zijwieltjes

Kinderfiets met zijwieltjes kopen? Een fiets is al snel te zwaar voor je kind, terwijl het belangrijk is dat je kind de fiets zelf van de grond kan rapen. De grootte van de fiets kun je niet afleiden aan de leeftijd, maar aan de lengte of kledingmaat van je kind. Een wielmaat wordt weergegeven in inches onderstaande tabel laat zien welke inch maat van de kinderfiets past bij de leeftijd. Het is haast onmogelijk om goed te leren fietsen op een fiets die te groot is. Het is geen goede optie om een kind te laten fietsen op een fiets die te groot is. Het fietst niet alleen erg oncomfortabel en ongemakkelijk, maar kan bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen doordat er nog niet voldoende controle over de fiets is.

Eerste fiets 

De meeste kinderen zijn toe aan hun eerste fietsje rond de 3 of 4 jaar oud. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de maten en de leeftijd van het kind. Voor de veiligheid is het belangrijk om een kinderfiets te kopen die voorzien is van fietsverlichting.

  • Het is geen goede optie om een kind te laten fietsen op een fiets die te groot is.
  • Een licht op de fiets met dynamo maakt het fietsen extra zwaar voor je kind en is eigenlijk ook niet nodig. 
  • Als je kind nog niet heel goed kan fietsen dan is het aan te raden om de zadel laag te zetten. 

Kinderfiets met zijwieltjes

In het begin heeft je kindje nog zijwieltjes nodig, de beste zijwieltjes zijn de wieltjes die bij de fiets horen. Vaak wordt gedacht dat de zijwieltjes de grond moeten raken wanneer de fiets recht staat. Zijwieltjes mogen de grond eigenlijk niet raken als de fiets gewoon recht staat. Hiermee bereid je ze stapsgewijs voor op het zelfstandig fietsen.Als het evenwicht behouden steeds beter gaat, kun je de wielen steeds iets hoger afstellen, zodat ze de grond stukje bij beetje minder raken en het kind steeds meer zelf het werk doet. Je schroeft ze eenvoudig vast aan de wielas of het frame en stelt ze zo in dat kleine fietsers voldoende ondersteuning hebben van de zijwieltjes totdat ze het bewaren van hun evenwicht zelf voldoende onder controle hebben. Kinderfiets met zijwieltjes. Leer je kind alvast wennen aan het trappen en sturen op een fiets.

Kinderfiets met zijwieltjes

Extra toevoegingen

Fietsslot: Vergeet niet om een fietsslot te kopen dat ervoor zorgt dat jouw kind zijn of haar kind fiets goed op slot kan doen. Voor het snel op slot zetten van de fiets biedt een ringslot uitkomst. De fietssloten zijn in de vele kleuren beschikbaar. Met een ringslot en een kettingslot kan je de fiets bijvoorbeeld aan het fietsenrek, paal of ander object bevestigen. Fietsbel: Je kunt een fietsbel gemakkelijk vastschroeven op het stuur van jouw kinderfiets. Dankzij een fietsbel gaat jouw kind veilig door het verkeer. Wanneer je iemand wilt passeren, horen ze jouw altijd aankomen. Fietsmandje: Er zijn twee soorten fietsmanden: de ene maak je vast aan je stuur, de ander zet je op een voorrekje op de fiets. Een fietsmand bevestig je eenvoudig op het stuur of op de bagagedrager met het speciale bevestigingsmateriaal.Extra toevoegingen:

Kleur: Wij hebben kinderfietsen in alle kleuren van de regenboog, maar de meest populaire kleuren zijn: de blauwe, rode, roze en de witte fiets. Heel belangrijk voor de kinderfiets zijn de remmen: een terugtraprem, handremmen of een combinatie ervan. 

Lengte 

 Leeftijd 

 Wielmaat 

92 t/m 104 cm 

 3 t/m 4 jaar 

 12 inch 

104 t/m 116 cm 

 4 t/m 6 jaar 

 16 inch 

122 t/m 128 cm 

 5 t/m 8 jaar 

 18/20 inch 

128 t/m 134 cm 

 5 t/m 9 jaar 

 22 inch 

134 t/m 140 cm 

 8 t/m 10 jaar 

 24 inch 

146 t/m 158 cm 

 9 t/m 12 jaar 

 26 inch 

X