Altijd scherp geprijsd!
Uitstekende service
1500+ producten
Snelle levering!

Top 5 leukste baby speelgoed van dit moment

baby speelgoed

Door de jongste kinderen te laten spelen met baby speelgoed ontwikkelen zij een ook gevoel voor het onderscheiden van kleuren. Ons baby speelgoed in ingedeeld in verschillende leeftijdsfases: 0+ maanden , 6+ maanden, 12+ maanden, en 18+ maanden Zo weet je precies wanneer je kindje veilig kan spelen met een babygym, rammelaar of hamertje-tik. Kleine kinderen zijn nieuwsgierig en speelgoed helpt baby’s met het ontwikkelen van inzicht en geheugen. In de categorie babyspeelgoed vind je alle speeltjes van kinderen vanaf 0 jaar.

Waarom is baby speelgoed belangrijk?

Babyspeelgoed wordt speciaal ontworpen met ‘ontdekken’ in het achterhoofd. Baby’s houden van speelgoed om in te knijpen, mee te gooien, aan te trekken of mee te rammelen. Als babyspeelgoed, dreumes speelgoed en peuterspeelgoed kun je ook kiezen voor leerrijke spelletjes. Bij speelgoed baby tot 3 maanden kun je vooral denken aan rammelaars en pluchen figuurtjes die geluid maken als je er in knijpt. Al het speelgoed voor je baby is makkelijk en snel schoon te maken. De knuffels zijn dus van de beste kwaliteit gemaakt zodat ze jarenlang mee gaan. Kindjes stoppen nou eenmaal alles graag in hun mond. Met babyspeelgoed en peuterspeelgoed ontdekt je kindje een wereld vol verrassingen.

Rammelaar:

Een speeltje waarmee je baby zich uren mee kan vermaken en dat de motoriek en het gehoor stimuleert. Of leg de rammelaar in het handje van je kindje en laat hem of haar ermee schudden en vraag of hij of zij ook een geluidje heeft gehoord. Vanaf een maand of 3 leert je kindje iets vast te pakken en los te laten, dit is dan ook het moment om een rammelaar te introduceren. De verschillende geluidjes en effecten vermaken baby’s en laten baby’s glimlachen en giebelen. Jouw baby kan door het gebruik van deze rammelaar de motoriek verbeteren. Jouw baby kan deze rammelaar zonder moeite goed vastgrijpen.

Knuffel:

Knuffels worden vaak de grootste vrienden van je opgroeiende kind. Daarom zijn deze knuffels gemaakt van felle kleuren stof en vaak herken je de knuffels van bekende boeken of tv-programma’s, bijvoorbeeld Winnie the Pooh of Sesamstraat. Voor de allerkleinsten zijn er zachte knuffels van veilige en allergievrije stoffen, makkelijk te wassen knuffels en knuffels in makkelijk vast te pakken vormen. Was de baby knuffel dan ook regelmatig voor een goede hygiëne en laat hem goed drogen voordat je baby er weer mee gaat spelen. Het verschilt heel erg of kinderen wel of niet hechten aan een knuffel is. Wanneer kinderen wat ouder zijn, kunnen ze zich net zo goed hechten aan hun regenlaarzen, een speelgoedautootje, een tutje of een speelgoedpoppetje. Het hechten aan het knuffeltje zal niet meteen gebeuren, meestal pas vanaf een maand of 7. Zorg ervoor dat je een paar extra van dezelfde knuffels hebt voor het geval hij kwijtraakt.

Speelboog:

Je baby kan nieuwsgierig kijken naar de kleurrijke bolletjes en ondeugende oogjes en ermee spelen. Een speelboog kan het beste met een kruipdeken worden gecombineerd. De boog is niet alleen leuk om naar te kijken, maar spoort uw kindje eveneens aan om naar de figuurtjes te grijpen en ze te voelen. Met deze speelboog zal uw kindje zich overal amuseren. Door te spelen ontwikkelt je kind zich en leert hij nieuwe motorische vaardigheden. Door te spelen leert je kind zijn lichaam kennen en ontwikkelt hij zijn motorische vaardigheden.

Speelmat:

Op een speelkleed spelen stimuleert spelenderwijs de ontwikkeling van je baby. Een speelkleed is een kleed met gezellige kleuren, vormen en patronen waar je kindje op kan spelen. Reiken en pakken: een speelkleed met vormpjes en een mobiel ( babygym ) nodigen je kindje uit om te reiken en te pakken. Door de verschillende vormen, kleuren en materialen op het speelkleed worden zijn ontwikkeling en motoriek volop gestimuleerd. Op een speelkleed kan je samen met je baby spelen en ontdekken. Welk speelkleed je kiest, hangt natuurlijk af van je voorkeuren en een aantal andere factoren, waaronder je budget, hoe vaak het gebruikt gaat worden, de leeftijd van je kindje en de beschikbare ruimte. Het is ook leuk om te kiezen voor een speelkleed met speelboog. Aan sommige speelkleden zit bijvoorbeeld een bijtring , een babyspiegeltje en knisperende diertjes vast. Kijk snel op deze pagina welke speelkleden wij in ons assortiment hebben en kies een leuk exemplaar uit voor je kindje.

Piepspeeltjes:

Net als een rammelaar stimuleert een piepspeeltje de motorische vaardigheden en prikkelt het de zintuigen. Ook hier zorgt het geluid voor begrip rond oorzaak en gevolg. De piepspeeltjes bestaan in natuurlijk rubber én in een knuffel zachte versie in organisch katoen.

X